Topul firmelor in insolventa ai caror salariati au fost platiti din Fondul de Garantare in 2013

 

Combinatul Oltchim, Romstrade, firma de constructii de autostrazi a omului de afaceri Nelu Iordache, si trustul de presa Realitatea Media au fost firmele pentru ai caror salariati ANOFM a platit cei mai multi bani din Fondul de Garantare a creantelor salariale, în Bani teanc2013. Salariatii celor trei firme au încasat, cumulat, peste 25 de milioane de lei din Fondul de Garantare, adica mai bine de jumatate din suma totala platita anul trecut de ANOFM angajatilor firmelor aflate în insolventa. Fondul de Garantare, gestionat de ANOFM, este însa alimentat în mare masura din contributiile platite lunar de toti angajatorii care încheie contracte individuale si colective de munca.

Putin sub 45 de milioane de lei au platit, în total, anul trecut, agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca din tara angajatilor firmelor în insolventa, din Fondul de Garantare pentru plata creantelor salariale.

Va amintim ca Fondul de Garantare este constituit din contributia de 0,25%, aplicata la fondul total de salarii brute lunare realizate de salariati si platita obligatoriu în fiecare luna de catre angajatorii care încheie contracte individuale si colective de munca.

Angajatii combinatului Oltchim au încasat în 2013 cei mai multi bani din Fondul de Garantare pentru plata creantelor salariale. Peste 17,4 milioane de lei au obtinut de la AJOFM Vâlcea salariatii combinatului chimic în 2013, din Fondul de Garantare, potrivit informatiilor comunicate în exclusivitate pentru ECONOMICA.NET de oficialii Ministerului Muncii.

Salariatii Romstrade SRL, cunoscuta firma de constructii de autostrazi a omului de afaceri Nelu Iordache, au încasat peste 6,61 milioane de lei din Fondul de Garantare pentru plata creantelor salariale în 2013.
Omul de afaceri Nelu Iordache, creditat cu o avere de 70-75 de milioane de euro, este cercetat penal pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii europeni alocati pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri si spalare de bani.

Trustul de presa Realitatea Media ocupa a treia pozitie în clasamentul firmelor pentru ai caror salariati ANOFM a platit cei mai multi bani colectati în Fondul de Garantare în 2013. Salariatii Realitatea Media au încasat peste 1,47 de milioane de lei în 2013, din Fondul de Garantare pentru plata creantelor salariale.

Vezi lista firmelor în insolventa ai caror salariati au obtinut cei mai multi bani din Fondul de Garantare în 2013 pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie