In 2013 serviciile informatice exportate au adus mai multi bani in economie decat turismul

 

România a exportat anul trecut servicii în valoare de 10,3 miliarde de euro, în crestere cu 23% fata de anul anterior, potrivit statisticilor Bancii Nationale. Pentru prima data serviciile informatice au depasit turismul si s-au plasat pe locul doi în topul domeniilor exportatoare de servicii în 2013 dupa transporturi, având în vedere ca anul trecut România a exportat servicii informatice de 1,4 miliarde de euro (în crestere cu 27% fata de 2012). Turismul, aflat anul trecut pe locul doi în topul domeniilor exportatoare de servicii, a avut un aport la exporturi de doar 1,2 miliarde de euro în 2013, coborând pe locul trei.

laptopuri si mainiRomânia a exportat anul trecut servicii în valoare de 10,3 miliarde de euro, în crestere cu 23% fata de anul anterior, potrivit statisticilor Bancii Nationale. Pentru prima data serviciile informatice au depasit turismul si s-au plasat pe locul doi în topul domeniilor exportatoare de servicii în 2013 dupa transporturi, având în vedere ca anul trecut România a exportat servicii informatice de 1,4 miliarde de euro (în crestere cu 27% fata de 2012). Turismul, aflat anul trecut pe locul doi în topul domeniilor exportatoare de servicii, a avut un aport la exporturi de doar 1,2 miliarde de euro în 2013, coborând pe locul trei.

„În 2013, serviciile creative au aco­pe­rit o pondere de peste 35% din totalul ex­porturilor de servicii, iar marea sur­priza a venit din partea exportului de servicii informatice, care «a batut» tu­rismul la export. Serviciile creative sunt reprezentate de acele activitati în care potentialul de creatie al indi­vi­du­lui este cel mai bine exploatat, iar cres­terea înregistrata de acestea la export arata ca România are nevoie de o stra­tegie de dezvoltare a industriei de ser­vicii creative“, a explicat prof. dr. Cezar Mereuta, membru de onoare al Con­siliului Stiintific în cadrul Insti­tu­tu­lui de Prognoza al Academiei Române.

Citeste mai departe pe zf.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie