Avocatul Poporului va raspunde solicitarii privind contestarea la CCR a ordonantei migratiei alesilor locali

 

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, astazi, ca va raspunde solicitarii PNL, privind contestarea la Curtea Constitutionala a OUG, care are în vedere migratia alesilor locali, ”în cel mai scurt timp cu putinta”, însa a subliniat ca, în analiza actului normativ, nu conteaza lungimea documentului, ci aspectele invocate.

avocatul poporuluiCiorbea a mentionat ca ordonanta de urgenta privind migratia alesilor locali este publicata în Monitorul Oficial si PNL a depus memoriul pentru contestarea actului normativ, cu o serie de argumente.

”O sa încercam ca în cel mai scurt timp sa dam un raspuns”, a spus Avocatul Poporului.

Întrebat cât poate sa dureze analiza asupra oportunitatii contestarii ordonantei la Curtea Constitutionala, având învedere ca documentul publicat în Monitorul Oficial are o jumatate de pagina, Ciorbea a raspuns: ”Da, numai ca asta… nu conteaza lungimea ordonantei, ci conteaza aspectele care sunt invocate, de neconstitutionalitate si în functie de asta. Deci trebuie sa le analizam pe toate”.

Avocatul Poporului a refuzat sa spuna daca si-a facut o opinie dupa ce a citit textul ordonantei de urgenta.

”Nu-mi cereti sa ma pronunt înainte de a ma pronunta si pe procedura, si pe aspectele de constitutionalitate, si pe fond”, a mai spus Ciorbea.

La insistenta jurnalistilor asupra termenului pe care si-l propune pentru a da un raspuns solicitarii PNL, Avocatului Poporului a raspuns: ”Raspunsul va fi sincer, în cel mai scurt (timp – n.r.) cu putinta (…) Acuma ce vreti sa va spun? Lasati-ma sa lucrez”.

O delegatie de parlamentari PNL a depus joi, la Avocatul Poporului, sesizarea pentru contestarea la Curtea Constitutionala a ordonantei de urgenta privind migratia alesilor locali, liberalii avertizând ca daca pâna luni Victor Ciorbea nu va da curs demersului încep pichetarea sediului institutiei. Andi Manciu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie