Noul Cod rutier. Soferii care nu transporta copiii in scaune speciale sau cu centura vor fi sanctionati

 

Soferii care nu transporta copiii cu centura de siguranta sau în dispozitive de fixare în scaune speciale omologate risca sa primeasca, de la sfârsitul lunii septembrie, patru sau cinci puncte de amenda, adica pâna la 450 de lei, conform unei ordonante publicate în Monitorul Oficial.

copil in masinaOrdonanta de urgenta nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost modificata si completata printr-o ordonanta publicata în Monitorul Oficial din 29 august. Una dintre completarile aduse legislatiei rutiere aduce sanctiuni pentru soferii care nu transporta copiii în conditii de siguranta, potrivit Mediafax.

Astfel, va fi sanctionata cu trei puncte de penalizare „nerespectarea obligatiei conducatorului de autovehicul de se asigura ca persoanele minore poarta centuri de siguranta sau sunt transportate în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate”.

„La asta se adauga patru sau cinci puncte de amenda, care înseamna, în bani, 360 sau 450 de lei, tinând cont ca un punct de amenda este 90 de lei în prezent. Amenda se reduce la jumatate daca este platita pe loc. Practic, noutatea o reprezinta sanctionarea soferului care transporta copii fara respectarea regulilor de siguranta. Regulile existau si pâna acum, scaun special pentru copiii pâna în trei ani si centura de siguranta pentru cei de pâna la 12 ani, însa nu exista posibilitatea de a sanctiona direct soferul autovehicului”, a precizat, pentru MEDIAFAX, seful Directiei Rutiere a Politiei Române, comisarul sef Florin Bracea. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie