Dosarul de coruptie de la CJ Brasov. Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale sub control judiciar in cazul altor cinci persoane

 

Procurorii DNA au dispus începerea urmaririi penale sub control judiciar în cazul altor cinci persoane, printre care se afla si functionari de la Consiliul Judetean Brasov, în dosarul de coruptie în care sunt implicati Aristotel Cancescu si deputatul Ion Dinita.

DNAPotrivit unui comunicat al DNA, este vorba de Claudia Corina Craciun, director executiv Directia Administratie Publica Locala din cadrul Consiliului Judetean Brasov; Cristian Emil Cirica, Mircea Constantin Popa, Ioan Botoman si Maria Gheorghies acuzati de abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Anterior, în acelasi dosar au fost pusi sub acuzare presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, Radu Ispas, administrator public al judetului Brasov, Gabriel Bâgiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brasov si deputatul Ion Dinita.

Obiectul dosarului îl reprezinta fapte desfasurate în perioada noiembrie 2006 — noiembrie 2014, fiind legate de activitatea lui Aristotel Cancescu si Radu Ispas, care si-au folosit functia publica de autoritate locala pentru interesele proprii si ale firmelor SC Gotic SA si SC Ramb Sistem SRL.

Aceste doua firme detineau cvasi — totalitatea contractelor derulate cu CJ Brasov, întrucât le erau acordate preferential, prin încredintare directa, ca urmare a dispozitiei inculpatului Cancescu Andrei Aristotel.

Astfel, firma SC Gotic SA, reprezentata de Ion Dinita, a primit, în perioada 2006-2007, doua contracte care aveau ca obiect întretinerea, reparatia si salubrizarea drumurilor judetene, respectiv executia, finalizarea si întretinerea drumului Rupea — Racos.

Valoarea celor doua contracte a fost marita artificial, prin semnarea unor acte aditionale, documentele fiind semnate din partea CJ Brasov de Aristotel Cancescu, Emil Cirica si Claudia Craciun.

Procurorii sustin ca facturile au fost platite prin ordine de plata semnate de Aristotel Cancescu, iar din înscrisurile depuse la dosar de Consiliul Judetean a rezultat ca la decontarea acestor sume de bani au stat situatii de lucrari semnate de Ioan Botoman, în calitate de diriginte de santier.

Prejudiciul calculat de DNA în cazul celor doua contracte se ridica la peste 7 milioane euro.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie