Utilajele de deszapezire achizitionate de CNADNR ajung la vara. Compania va deszapezi drumurile cu utilaje inchiriate

 

Povestea iernii care vine şi prinde autorităţile nepregătite s-ar putea repeta şi anul acesta! Compania Naţională de Autostrăzi va deszăpezi drumurile cu utilaje închiriate. Şi cu acestea sunt însă prea puţine maşini pentru a face faţă ninsorilor. Utilajele achiziţionate luna trecută vor ajunge abia la vară.

utilaje deszapezireŞoferii, dar şi autorităţile, vor fi din nou la mila vremii. 80% din utilajele cu care Compania de Drumuri şi Autostrăzi intervine pe timp de iarna sunt inchiriate.

„Daca maine este zapada in toata tara si nu putem muta de la Iasi la Vaslui sau de la Vaslui la Botosani avem o problema”, a declarat Ioan Rus, ministrul transporturilor.

În prag de iarnă, CNADNR a semnat un contract pentru achiziţionarea de utilaje. Mai exact, autofreze de mare capacitate şi utilaje pentru intervenţii speciale, de care am fi avut mare nevoie iarna asta. Acestea vor ajunge, însă, abia la vară când e cald şi bine.

„Nu exista fabrici care sa stea cu stocurile dupa CNADNR roman. Sa-si faca 100 de freze ca vine Neaga sau Rus sa cumpere freze. Deci le vom avea de la anul viitor ca sa fim foarte clari. Nu s-a facut nimic ani de zile nu ma critica pe mine ca de ce n-am facut eu. In octombrie acum am semnat pentru ca este imposibil ca aceasta companie sa nu aiba propriile sale resurse la rigoare”, a mai spus Rus.

Reprezentanţii CNADNR dezmint informaţiile şi susţin că nu vor fi probleme. Cu toate acestea, recunosc că drumurile şi autostrăzile din Bucuresti, Cluj, Craiova, Timisoara si Brasov vor fi curăţate în regie proprie.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a atribuit, prin licitaţie deschisă, mai multe contracte pentru achiziţia de utilaje pentru deszăpezire în valoare totală de 118,23 milioane de lei fără TVA. Filip Stan, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie