Legea prin care 24 ianuarie e declarata zi de sarbatoare nationala a fost promulgata

 

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul de promulgare a legii prin care 24 ianuarie este declarată zi de sărbătoare naţională.

basescu semnandAdministraţia Prezidenţială a precizat, într-un comunicat, că preşedintele Băsescu a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, ca zi de sărbătoare naţională.

Legea, având ca iniţiatori peste 100 de deputaţi şi senatori din mai multe grupuri parlamentare, a fost adoptată în 3 decembrie de Camera Deputaţilor, în calitate de for legislativ decizional, cu 276 de voturi „pentru”, 4 „împotrivă” şi 11 abţineri. Şi Senatul, prima Cameră sesizată, a aprobat proiectul de lege în iunie.

„Se declară ziua de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, ca zi de sărbătoare naţională. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot organiza şi/sau sprijini logistic şi material manifestări cultural-artistice dedicate acestei zile”, stipulează textul legislativ. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie