Reprezentantii patronatelor din turism vor introducerea impozitului specific

 

Reprezentantii patronatelor din turism vor introducerea impozitului specific titreaza economica.net.

Bani si calculatorO discutie pe aceasta tema a avut loc sambata 13.06.2015 la Navodari intre reprezentantii patronatelor din turism si ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Mohammad Murad a sustinut ca doua lucruri foarte importante pentru turism care au fost rezolvate: reducerea la 9% a TVA-ului pentru pachetele turistice si introducerea voucherelor de vacanta.

Privind impozitul specific, Mohammad Murad a declarat: ”Tot timpul am fost acuzati de evaziune fiscala. Am spus sa ne asumam o obligatie, indiferent de tipul de afacere si de profitul realizat, astfel incat statul sa ia primul o taxa pausal. Adica, pentru un hotel cu 200 de camere pe litoral, sa platim, noi, impozit pe profit de 40.000-50.000 de euro pausal si restul ne priveste. si asta inseamna ca noi am onorat obligatiile si am facut un schimb corect cu statul. si noi nu mai suntem controlati zi si noapte, contra unei taxe pe care o platim, ca sa putem face afacerea. Altfel, suntem zi de zi controlati, acuzati de evaziune fiscala si multe altele.”

Reducerea impozitului pe cladiri cu 50% in toate statiunile turistice, reducerea birocratiei din cadrul administratiilor locale, atunci cand este vorba de investitori sau perceperea impozitului pe profit doar dupa ce investitorul si-a amortizat cheltuielile au fost alte propuneri dezbatute.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie