Comunicatul CdM privind Ordonanta Guvernului prin care se instituie noi reglementari in privinta protectiei consumatorilor

 

Consiliul de Mediere a emis joi, 27 august 2015 un comunicat cu privire la ordonanta Guvernului prin care se instituie noi reglementari in privinta protectiei consumatorilor.

Consiliul de Mediere”Consiliul de Mediere a luat act de emiterea ordonantei de Guvern prin care Romania incearca sa se alinieze Directivei 2013/11/UE in domeniul SAL si Regulamentului (UE), nr. 524/2013 privind SOL.

Ca urmare a infiintarii structurii responsabile cu derularea procedurilor SAL in subordinea inaltului functionar public, Consiliul de Mediere arata ca, prin profesionistii care formeaza Corpul Profesional al Mediatorilor din Romania este in masura sa preia rolul de autoritate complementara, asa cum este reglementata prin Directiva SAL avand in vedere competentele in domeniul protectiei consumatorului statuate prin Legea 192/2006”, se arata in comunicat.

Comunicatul a fost semnat de presedintele Consiliului de Mediere, Mugur Bogdan Mitroi si de coordonatorul Departamentului SAL-SOL al Consiliului de Mediere, Zeno Daniel Sustac.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie