Comerciantii obligati sa achizitioneze produsele din categoriile carne, legume si fructe in proportie de cel putin 51% din productie romaneasca – Propunere legislativa

 

Conform unei propuneri legislative, comerciantii ar putea fi obligati sa achizitioneze produsele din categoriile carne, legume si fructe in proportie de cel putin 51% din productie romaneasca, scrie gandul.info.

Produse alimentarePropunerea a fost adoptata marti, 6 octombrie 2015 de Senatul Romaniei, urmand sa ajunga la Camera Deputatilor care este for decizional.

Potrivit PAC (programul politicilor argicole comune), lantul de alimentar scurt presupune existenta unui „lant de aprovizionare care implica un numar limitat de operatori economici angajati in activitati de cooperare si de dezvoltare economica locala, precum si relatii geografice si sociale stranse intre producatori si consumatori”, arata raportul suplimentar asupra propunerii legislative pentru completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.

Prin exceptie, in lunile decembrie, ianuarie si februarie legumele si fructele din import ar putea sa reprezinte maximum 70% din oferta, pe fiecare categorie.

Initiativa legislativa mai prevede sanctionarea cu amenda de la 25.000 lei la 50.000 lei nerespectarea masurilor.

Modificarea legii privind comercializarea produselor alimentare ar putea conduce la intarirea competitivitatii pe piata de aprovizionare cu produse alimentare, la o crestere a competitivitatii fermierilor si micilor producatori agricoli, avand ca urmare cresterea ofertei de produse proaspete si minim procesare, cu implicatii benefice asupra sanatatii consumatorilor, se arata in raportul comisiei de specialitate.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie