CJUE a decis ca Fiscul nu poate refuza contribuabilului dreptul de a-si deduce TVA pentru tranzactiile incheiate cu parteneri de afaceri inactivi din punct de vedere fiscal

 

Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a decis ca Fiscul nu poate refuza contribuabilului dreptul de a-si deduce taxa pe valoarea adaugata (TVA), pentru tranzactiile incheiate cu parteneri de afaceri inactivi din punct de vedere fiscal, scrie avocatnet.ro.

Curtea de Justitie a Uniunii EuropeneHotararea CJUE data intr-o cauza in care sunt vizate autoritaţile fiscale poloneze se poate aplica si in Romania, dupa cum sustine avocatul Gabriel Biris.

In prezent, ANAF refuza firmelor deducerea TVA pentru tranzactii cu firme care nu mai au cod valid de TVA, astfel ca fiecare contribuabil trebuie sa isi verifice partenerii de afaceri intr-un registru online al Fiscului pentru a se asigura ca sunt activi si ca o colaborare cu ei nu comporta riscuri in privinta deducerii TVA.

Cauza C-277/14 a aparut ca urmare a unui litigiu intre o societate poloneza si Camera Fiscala din orasul Łódź, in conformitate cu principiile fundamentale ale dreptului fiscal european si jurisprudenţa UE.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie