Gelozia si comunicarea in relatia de cuplu – Speta mediere

 

Mediator Roxana Cozma, prezinta in ziaruldeiasi.ro o speta de mediere privind gelozia si comunicarea in relatia de cuplu. ”Comunicarea, intr-o relatie conjugala, nu poate fi posibila fara iubire, acceptare, respect si empatie”, sustine mediatorul:

comunicare”- Cum sa va spun?! Eu asa sunt de cand ma stiu, gelos. Cand suntem la serviciu simt nevoia sa o sun pe sotia mea, sa vad ce face, chiar daca nu vorbim decat doua minute, stiu ca sunt in legatura cu ea si asta imi este de ajuns. Dar imi fac griji daca intarzie cand vine acasa si din cauza asta sunt foarte nervos, nu mai tin seama de nimic, ii spun tot ce imi vine in minte. Acesta este rezumatul situatiei clientului meu. Venise pentru o facilitare a comunicarii cu sotia, pentru ca aceasta sa nu divorteze.

– Ce numiti dumneavoastra intarziere ingrijoratoare?!

– Cam o ora sau chiar o ora si jumatate. Ea spune ca merge la cumparaturi dar nu stiu, de fapt, daca este asa sau nu. si cine o insoteste, ce fac impreuna…

– Bine, am inteles. O sa revenim la aspectul asta, acum spuneti-mi, sunteti agresiv cu ea, verbal si fizic, o insultati, o amenintati, o loviti? La ce reactie va asteptati din partea ei, cand tipati si o umiliti?

– Da, recunosc, mi se intuneca mintile. Mai rau este ca si fiica noastra de 13 ani tine cu maica-sa…

– Eu va propun sa reluam toate raspunsurile pe care mi le-ati dat si sa urmarim ce rationamente stau in spatele lor! in starea de furie, tot ceea ce gandim urat, apare pe buzele noastre. Cand spuneti:

1. „sunt gelos“, de fapt mesajul este: „imi este frica sa nu o pierd, am nevoie de ea si imi apartine“. Exprimati mai mult posesivitatea si frica de abandon decat sentimentul iubirii, in raport cu sotia. Ea simte asta si reactioneaza in felul ei. intarzierile si ignorarea apelurilor prea dese pot exprima revolta.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie