36 de magistrati condamnati definitv pentru coruptie in perioada 2014 – 2015

 

36 de magistrati au fost condamnati definitv pentru coruptie in perioada 2014 – 2015, informeaza gandul.info, care citeaza un document al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

csmDe asemenea, in ultimii cinci ani, peste 110 procurori si judecatori au fost sanctionati disciplinar. In perioada 2010 – 2015, au fost aplicate 114 sanctiuni disciplinare procurorilor si judecatorilor, iar in perioada 2012-2015, cinci magistrati au incalcat normele Codului deontologic.

”Discutia despre valorile etice in interiorul profesiei, modul in care acestea sunt reflectate in comportamentele judecatorilor/procurorilor, educatia acestora in spiritul acestor valori etice, intelegerea si constientizarea valorilor, raportarea fiecarui judecator/procuror si a profesiei la valorile etice, cum trebuie ele analizate, toate acestea sunt o modalitate eficienta de prevenire a sanctiunilor. Dimpotriva, lipsa celor de mai sus in mod cert reprezinta anticamera sanctiunilor, incalcarilor Codului deontologic, lipsei de buna reputatie, pedepselor penale. De aceea, o scurta trecere in revista a sanctiunilor e utila din perspectiva amintita anterior”, se arata in documentul citat.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie