Clientii nemultumiti de firmele de asigurare vor putea apela la o entitate de solutionare alternativa a litigiilor SAL-FIN

 

Din vara acestui an clientii nemultumiti de firmele de asigurare vor putea apela la o entitate de solutionare alternativa a litigiilor SAL-FIN, informeaza profit.ro.

Autoritatea de Supraveghere Financiară , ASFProiectul comisiei de solutionare alternativa a litigiilor dintre firmele de asigurare si clienti a intrat in fazele finale dupa ce trei dintre cei cinci viitori membrii ai conducerii au fost deja nominalizati. Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara urmeaza sa se pronunte, pe 6 aprilie, in legatura cu cele trei propuneri.

Comisia speciala, care se numeste oficial “entitatea de solutionare alternativa a litigiilor SAL-FIN” se va adresa, de asemenea, si cotizantilor la fondurile de pensii, dar si investitorilor de pe piata de capital. Proiectul, coordonat de Directia pentru Protectia Consumatorilor din cadrul ASF inca din noiembrie anul trecut, ar fi putut fi implementat mai repede daca Ministerul Energiei si, ulterior, al Economiei si-ar fi dat acordul intr-o perioada mai scurta de timp.

Ca si Banca Nationala a Romaniei, in cazul sistemului bancar, ASF a fost obligata sa infiinteze acest organism de o directiva UE, transpusa in legislatia locala prin Ordonanta de Guvern 38/2015.

Vezi mai multe AICI

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie