Ziua Europei: Europeni doar in obligatii

 

Klaus Iohannis este preocupat de alegerile locale, în timp ce şeful Guvernului său, Dacian Cioloş, ne spune că sănătatea a fost prioritatea sa „zero”, iar şeful „Sănătăţii” – Cadariu Achimaş Patriciu – se crede într-un film cu James Bond, în mijlocul unei conspiraţii naţionale contra sa, din cauză că spitalele sunt spălate cu apă chioară.
uniunea europeana harta europeiToate astea, într-o ţară din Uniunea Europeană, unde cetăţenilor li se cere să fie „europeni”, cuminţi şi ascultători. La standard!
Trebuie să îţi plăteşti taxele. Ok. Dar cum? Te duci la Fisc, stai la coadă… mai stai puţin… încă… Poate aveai treabă!… Mai stai! În faţa ghişeului, sunt şanse mari să te confrunţi cu una din următoarele situaţii: 1. Ţi se spune, pe ton iritat-urlat, că ai greşit ceva în completarea documentelor şi o iei de la capăt; 2. Ţi se spune, pe ton iritat-urlat, că ai greşit ghişeul, stai la altă coadă… Trebuie să fii foarte atent, să te documentezi bine înainte. Orice greşeală se plăteşte şi nimeni nu te îndrumă, că doar nu e în fişa postului „grija faţă de cetăţean”.
O aventură!
UE este până la ghişeu, dincolo e „statul”.
Iar statul nu este niciodată UE.
Companiile de stat sunt în topul datornicilor… la stat! Penalităţile se acumulează, dau contorul peste cap, dar „Asta e, ce putem face?” UE e până la uşă.
Citeste articolul integral pe bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie