Dragu şi Biriş invinsi de Piperea si Zamfir

 

Zamfir: „Codul Fiscal va fi modificat, nu Legea dării în plată”
Deputatul liberal: „Nu vor exista criterii de genul «casă în care locuieşti» sau criterii legate de venituri”
Ministerul Finanţelor Publice va modifica, prin Ordonanţă de Urgenţă, Codul Fiscal, în vederea clarificării situaţiei legate de impozitarea transferului de proprietate prevăzut de Legea dării în plată, după cum a anunţat, ieri, deputatul liberal Daniel Cătălin Zamfir, care a promovat textul legii.

 

Gheorghe Piperea, Foto: newschannel.ro

Gheorghe Piperea, Foto: newschannel.ro

Domnia sa, împreună cu avocatul Gheorghe Piperea şi cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România (UNNPR) au dis¬cutat, ieri, cu secretarul de stat din MFP Gabriel Biriş.
După întâlnire, Daniel Zamfir a precizat: „Întâlnirea de azi (n.r. ieri) de la Ministerul Finanţelor a fost extrem de constructivă. Am convenit cu toţii că pentru lămurirea nedatorării impozitului la darea în plată se va emite o ordonanţă de urgenţă care va modifica textul Codului Fiscal şi nu Legea dării în plată, aşa cum am solicitat în toată această perioadă. Nu vor exista criterii de genul «casă în care locuieşti» sau criterii legate de venituri. Au rămas de clarificat nişte chestiuni tehnice solicitate de către notari, dar vreau să vă asigur că principiul în care cred foarte tare va fi res¬pectat! Nu poţi plăti impozit când nu obţii niciun venit, mai mult, îţi asumi o pierdere uriaşă!”
Forma finală a proiectului de OUG care va modifica articolul 111 din Codul Fiscal va fi făcută publică săptămâna viitoare, a anunţat avocatul Piperea.
Ministrul de resort Anca Dragu a anunţat, recent, că MFP va modifica Legea dării în plată printr-o Ordonanţă de Urgenţă, ca să clarifice situaţia impozitului ce ar trebui plătit la efectuarea transferului imobilului către bancă.
Oficialul a menţionat că Ordonanţa va face referire doar la cei care au o singură casă, în care locuiesc, cazuri în care vor fi aplicate o serie de criterii.
Ministrul finanţelor a criticat noua lege, precizând că este incompletă şi că nu prevede prin ce mecanism şi cu ce costuri se implementează darea în plată. Anca Dragu a subliniat că ministerul de resort este dispus să ajute consumatorii, însă doar pe cei care sunt „într-adevăr într-o situaţie dificilă”, fără să-i acopere pe cei „care au făcut speculaţii imobiliare”.
Ordonanţa de Urgenţă ar urma să intre în Guvern în luna iulie, scrie bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie