Proiectul Silver Mountain- Spalare de bani cu implicarea BCR

 

Curtea de Apel București, prin judecătoarea Camelia Bogdan, a dispus DIICOT să cerceteze BCR pentru potențiale fapte de spălare de bani constând în preluarea unor active imobiliare din Snagov și Poiana Brașov în contul unor creanțe și a cerut DNA completarea urmăririi penale față de Remus Borza, ambele în dosarul insolvenței proiectului imobiliar Silver Mountain controlat până la deces de miliardarul Dan Fischer.
Remus Borza 1Finanțarea acordată de Banca Comercială Română proiectului imobiliar de lux Silver Mountain de la Poiana Brașov derulat până în 2012 de miliardarul român Dan Fischer pare să dea băncii mai multe bătăi de cap decât a bănuit inițial.

Proiectul imobiliar amintit s-a prăbușit imediat după decesul din 2012 de la Berlin a lui Fischer, firma care gestiona afacerea intrând în insolvență. Administratorul judiciar al firmei a fost desemnat Remus Borza prin firma sa de profil, Euro Insol.

O banală plângere penală făcută împotriva lui Borza, în calitate de lichidator al proiectului Silver Mountain, a de o firmă de recuperare de debite pentru o creanță de aproape cinci milioane de lei a generat o sentință a Curții de Apel București cu consecințe mai mari decât și-au imaginat cei implicați.

Astfel, plângerea a fost făcută la DNA anul trecut iar procurorii anticorupție au dispus în ianuarie anul acesta clasarea cauzei pentru fapta de abuz în serviciu imputată lui Remus Borza și declinarea la DIICOT pentrua alte fapte, scrie sfin.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie