Inghesuiala la titlurile de stat cu dobândă de 2,15% şi scutire de impozit

 

Ministerul Finanţelor a anunţat că titlurile de stat pentru populaţie au fost suprasubscrise în doar două zile de la lansare, cererea totală ajungând la 108,8 milioane lei, în condiţiile în care valoarea orientativă a ofertei este de 100 de milioane de lei, iar emisiunea urmează să fie suplimentată.
Titluri de statPână la finalul zilei de marţi, 3.425 de persoane fizice au subscris titluri de stat, de aproape trei ori mai multe faţă de numărul total înregistrat la emisiunea similară de anul trecut, de 1.236 de persoane.

Luni, în prima zi de vânzare a titlurilor de stat, 655 de investitori au subscris titluri în valoare de 32,7 milioane de lei.

Ţinta anunţată, de 100 de milioane de lei, va fi suplimentată în funcţie de nivelul cererii. Cel mai important este să răsplătim încrederea investitorilor persoane fizice în statul român“, a declarat ministrul Finanţelor, Anca Dragu, citată într-un comunicat.

Oferta are loc în perioada 11-29 iulie, iar titlurile au o dobândă de 2,15% pe an, peste dobânzile oferite în acest moment de bănci. Un alt avantaj pentru investitori este faptul că veniturile generate de deţinerea titlurilor de stat nu sunt impozitate, spre deosebire de veniturile din dobânzile bancare, care sunt taxate cu 16%, scrie  adevarulfinanciar.ro

Cuvinte cheie: ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie