Un leader trebuie să se ocupe mai mult de managementul oamenilor şi mai puţin pe activităţile operaţionale

 

Pentru angajaţii din companiile locale relaţia cu managerul direct şi cea cu colegii de muncă, mediul de lucru sau flexibilitatea contează mai mult decât pa­che­tul salarial atunci când sunt puşi în faţa deciziei de a-şi schimba locul de mun­că. Prin urmare, managerii apelează la me­to­de de motivare şi loializare a angajaţilor.

Reorientare profesionalaUneori avem impresia că oamenii pleacă pentru un salariu mai mare, acest lucru se poate întâmpla doar dacă este o diferenţă foarte mare, însă tot ce înseamnă diferenţele mici reprezintă doar un pretext prin intrmediul căruia un angajat vrea să scape de o structură organizaţională sau de relaţia pe care o are în principal cu mana­gerul direct“, a precizat Dana Tudor Tănase, managing partner în cadrul companiei cu activităţi în domeniul HR Creative & Bright.

De asemenea, în opinia ei, climatul la locul de muncă este un factor important pen­tru angajaţi, iar pentru crearea acestuia şi creş­terea nivelului de performanţă com­pa­niile trebuie să investească mai mult. „Fie­care angajat are nevoie să se dezvolte, iar pentru asta are nevoie să se investească în el. Avem clienţi care pun accent pe acest lucru şi au creat pentru angajaţi biblioteci, bu­că­tării colorate sau le oferă masaj la birou.
Citeste articolul integral pe zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie