Curtea Constituțională: Legea care permite Ministerului Sănătății să acorde stimulente financiare lunare, este constituțională

 

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins, marți, sesizarea Guvernului privind neconstituționalitatea unor dispoziții ale legii care permite Ministerului Sănătății să acorde stimulente financiare lunare.
fisa-medicalaÎn urma deliberării, cu unanimitate de voturi, Curtea a respins obiecția de neconstituționalitate formulată și a constatat că dispozițiile art. I din Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății sunt constituționale în raport de criticile formulate. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României”, se precizează într-un comunicat al CCR transmis AGERPRES.

Conform aceleiași surse, argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor care se vor publica în Monitorul Oficial al României.

Executivul a sesizat CCR, în luna iulie, cu privire la dispozițiile Legii pentru modificarea și completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și pentru modificarea și completarea art. 6 alin (2) din Legea 263/2004 privind asigurarea continuității asistenței medicale primare prin centrele de permanență, adoptată de Parlament în iunie, scrie agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie