De la 1 ianuarie 2017 ANAF nu mai primeste declaratii pe hartie care se pot depune si online

 

Incepand cu 1 ianuarie 2017, ANAF nu mai primeste pe hartie declaratii care se pot depune online.
Anuntul potrivit caruia Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) nu va mai primi, de la 1 ianuarie 2017, declaratii pe hartie care pot fi depuse online a fost facut inca din luna septembrie a anului 2016, reprezentand o masura dintr-un proces mai amplu de modernizare a Fiscului.

anafDe la 1 ianuarie anul viitor, nu mai primim pe hartie declaratii care se pot depune online. Exista situatii în care declaratii care trebuie depuse online sunt depuse pe hartie”, declara, la acel moment, seful ANAF, Dragos Doros, potrivit Agerpres.

In aceasta privinta, seful Fiscului a dat atunci si cateva exemple, citate de aceeasi sursa:

Vrem sa implementam un dialog informatic cu contribuabilii. De la 1 ianuarie 2017, nu vom mai primi pe format hartie nicio declaratie care se poate depune online. Am constatat ca exista o oarecare rezistenta a profesionistilor în a le depune online. Spre exemplu, Declaratia 112, privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, în anumite zone din tara se depune inca pe hartie în proportie de 40%”.

Masura amintita se refera la cateva declaratii pentru care ANAF a demarat deja comunicarea catre contribuabili. Potrivit lui Doros, costurile acestei proceduri sunt foarte reduse (cu certificatul digital) si ar putea fi chiar zero, scrie fiscalitatea.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie