Excelenta este puterea de a te autodepasi

 

Gala Excelentei in Mediere este un eveniment anual destinat atât profesioniștilor cât şi publicului.
Bianca PinteaSuntem preocupați în permanență de provocările cu care ne confruntă statutul nostru, misiunea pe care ne-am asumat-o în societate şi mai ales dificultatea identificării unor soluții negociate. Nu este deloc surprinzătoare orientarea noastră spre performanță, accentul pe care îl punem pe excelență.
Competitia profesionala este o cerinta de nerefuzat intr-un mediu dinamic aflat in plina expansiune ca un agent social din ce in ce mai important al statului de drept.
Solutiile negociate si acceptate de parti stau la baza constructiei politice a unei noi ordini mondiale ce isi propune in primul rand atenuarea conflictelor, dar in contextul profesiei noastre vizeaza si o evitare a suprasolicitarii justitiei, problemă care nu este doar o chestiune de costuri si de resurse umane ci si o ecuatie de timp, un timp care la randul sau devine un capital din ce in ce mai pretios.
Recunoasterea unor contributii valoroase profesional dar si social nu este un simplu bilant incheiat intr-un cadru festiv ci aduce pe langa sporul de demnitate al profesiei si un sistem de valorizare cu efecte pozitive atat in prezent cat si, mai ales, in viitor.
Standardele profesionale si de calitate fiind ireversibile, vor consacra aceasta profesie contribuind, prin rolul social al medierii la o calitate superioara a modului in care functioneaza si va functiona societatea noastra. Legalitatea si in special modul ei de aplicare constituie barometrul unui stat de drept functional, capabil sa asigure cetatenilor sai asistenta juridica bazata pe incredere reciproca.
Nu este o competiție între colegi, în primul rând fiecare dintre noi este angajat într-o permanentă competiție cu el însuși, premiile de excelență având semnificația unei foi individuale de parcurs. În același timp ne adresăm publicului pentru care astfel de evenimente sugerează un potențial încă insuficient explorat de clienții noștri prezenți şi viitori.
Voi spune doar atât , ,,excelența,, este puterea de a te autodepăși, de ați desfășura activitatea profesionist, indiferent de piedicile care apar.
Excelența în mediere o reprezinta profesioniștii care cred, știu și pot să desfășoare această profesie cu profesionalism.

Bianca Pintea, mediator

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie