Bogdan Stan: Legea prevenției se află la nivel de negociere între ministere

 

Legea prevenției se află încă la nivel de negociere între ministere, iar fiscul a venit cu o serie de propuneri printre care se află renunțarea la o serie de contravenții pentru agenții economici, potrivit președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan, prezent miercuri la o conferință de specialitate.
Loteria Bonurilor Fiscale, foto clujmanifest.roLegea prevenției este încă la nivel de negociere între ministere și se lucrează la ea. Eu pot să vă dau punctual propunerile Agenției Naționale de Administrare Fiscală în ceea ce privește măsurile avute în vedere. Cei mai mulți dintre dvs. s-au confruntat cu celebra Ordonanță de Urgență 28/1999, cea care vă obligă să emiteți bonurile fiscale pentru serviciile prestate sau produsele livrate. Pot să vă spun că noi am renunțat la litera f, de la articolul 10, care prevedea că emiterea bonului fiscal conținând date eronate decât cele prevăzute la litera c sau fără ca acesta să conțină toate datele prevăzute la articolul 4, alineatul 1 sau alineatul 2 se sancționa cu o contravenție de până la 3.000 de lei. Am avut situații neplăcute în care agentul economic a emis un bon fiscal de 5 lei pentru o apă plată și nu a specificat în mod clar produsul pentru care a fost vândut și, din păcate, a fost sancționat cu amendă de 3.000 de lei. Astfel de practici sperăm să nu mai existe după aprobarea Legii prevenției”, a afirmat Stan.

Oficialul ANAF a adăugat că alte două propuneri venite din partea Fiscului se referă la renunțarea la amenda aplicată operatorului economic care nu afișează anunțul referitor la eliberarea bonului fiscal, informeaza agerpres.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie