Mihai Axinte : „Presiunea formidabilă a zonei virtuale”

 

Av. dr. Mihai Acsinte s-a referit, în cadrul conferinței Probleme dificile de dreptul internetului (Prima ediție), organizată de Societatea de Științe Juridice, la impactul zonei virtuale.

Mihai Acsinte: „Oamenii vor înţelege din ce în ce mai mult că prezenţa în zona virtuală este o chestiune absolut indispensabilă.

Am văzut în pauză, chiar m-am uitat la dumneavoastră, nu ştiu dacă am văzut cinci la sută dintre dumneavoastră să nu scoată telefonul, să vadă ce mesaje au mai primit, ce mailuri au mai primit, care mai este situaţia pe Facebook, like prietenilor şi aşa mai departe, ce notificări, ce chestiuni.

Deci cam toată lumea a deschis telefonul, s-a mai uitat să vadă ce s-a mai întâmplat, unde?, în zona virtuală. Asistăm, până la urmă, la o utilizare continuă, oarecum pentru persoanele care sunt ocupate şi care au responsabilităţi importante în organizaţii, putem vorbi chiar de o presiune formidabilă a zonei virtuale, pentru că apar newslettere, apar notificări, apar informaţii, apar notificări de la ANAF în spaţiul virtual, apar decizii de concediere transmise pe e-mail, conform ultimei decizii a Înaltei Curţi de Casație şi Justiție şi prin urmare trebuie să fim atenţi, trebuie să supraveghem spaţiul virtual pe care noi înşine ni l-am creat sau în care activăm, trebuie să-l supraveghem bine, pentru că acolo încep să se producă diverse efecte juridice cu sau fără voia noastră, societatea informaţională evoluează, stabileşte noi reguli, societatea deschide noi canale de comunicare cărora le dă vocaţia de a produce efecte juridice şi atunci trebuie să fim prezenţi acolo. Pentru asta trebuie să ne înarmăm cu servicii adecvate care să ne asiste în tot ceea ce înseamnă gestionarea în zona spaţiului virtual, a propriilor noastre interese.” scrie juridice.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie