Impozitarea multinationalelor in statul in care isi realizeaza profitul

 

Ţara noastră va implementa Directiva UE care priveşte plata impozitului de către multinaţionale în statul unde îşi realizează profitul, a anunţat, ieri, după şedinţa de Guvern, premierul Mihai Tudose.

Oficialul a menţionat, citat de News.ro, că aceasta este o măsură compensatorie pentru renunţarea la impozitul pe cifra de afaceri, scopul fiind evitarea diminuării bazei de impozitare de către companiile care încearcă să eludeze statul român la plata contribuţiilor.

Tudose a explicat că Executivul a renunţat la ideea impozitului pe cifra de afaceri, dar că ideea ca firmele care încearcă să evite taxarea nu va fi abandonată: „În programul de guvernare (n.r. impozitul pe cifra de afaceri) a fost pus nu ca scop în sine, ci ca mijloc, de a încerca să evităm anumite zone în care anumiţi actori economici pur şi simplu au impresia că sunt mai dibaci ca noi. Până acum le-a ieşit. Vom avea grijă să nu le mai iasă de acum încolo„.
Domnia sa a afirmat că una dintre soluţii este implementarea Directivei Europene care luptă împotriva „diminuării fără just temei a bazei de impozitare” şi care are, în subsidiar, prevederi precum cea privind plata impozitului acolo unde se face profitul, scrie bursa.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie