Sanatatea noastra fizica este influentata de conflictele pe care le avem

 

Dr. Rares Simu, intr-un material publicat in Formula As, sustine ca o viata sanatoasa porneste de la sanatatea relatiilor pe care le avem:

În primul rând, eu aş opta pentru o ordine in­versă a preocupărilor legate de un stil de viaţă să­nă­tos. Adică, n-aş începe cu alimentaţia şi miş­carea, aşa cum se propagă în toată mass-media ro­mâneas­că şi în cea inter­na­ţională, ci aş porni de la aspectele spirituale, men­­tale, emoţionale, de la relaţiile cu oamenii… Asta e abordarea holis­tică corectă a omu­lui şi a organismului. Dacă a­cum zece ani se vorbea prea puţin despre ali­men­taţia sănătoasă, a­cum, majo­ritatea me­di­cilor şi tera­peuţilor pun un accent deosebit pe alimentaţie, scăpând din vedere cele­lalte aspecte legate de pla­nul psihic, ca să nu mai vorbesc de aspectele legate de pla­nul emo­ţional şi mental, de care nu pomeneşte aproape ni­meni. Şi, după părerea mea, acestea sunt mai im­portante de­cât sănă­tatea la nivel fi­zic, pentru că, după cum se învaţă la homeopatie şi, în general, în terapiile holistice, întotdeauna, cauzele unei afecţiuni la nivel fizic se află în pla­nul mental şi emoţional. Da­că persistă în viaţa omului stresul, conflictele, su­părările, ele pot să pro­ducă efecte devastatoare la nivel fizic, indi­fe­rent câte fructe, legume sau apă de izvor se con­sumă. Uneori, chiar în decurs de câteva săptămâni.

Concluzia medicului este aceea ca persistenta in viata oamenilor a conflictelor poate duce la efecte devastatoare la nivel fizic chiar in cateva saptamani.
Conform acestei pareri, beneficiile pe care le aduce medierea in viata sociala pot ajuta si la sanatatea relatiilor dar si la sanatatea fizica a fiecaruia dintre noi.

Oare cat de multi oameni stiu asta?
Depinde de noi sa ii ajutam sa afle!
Anca Stancu, mediator

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie