Comunitatea mediatorilor: Alina Gorghiu

 

Profil de mediator

Date profesionale Date de contact
Sediul profesional: Str. Prof. Dr. Anibal Teohari nr. 22, sector 5, Bucuresti
Pregatire în mediere: Bucharest Center for Mediation and Arbitration – RESOLVERS – Negotiate and manage conflicts
Data autorizării: 3 iunie 2008
Limbi străine: N/A
Domenii de specializare: civil – litigii comerciale și de dreptul familiei, litigii de malpraxis, domeniul penal
Organizaţii în care este membru: Asociația Centrul Avocaților Mediatori, Uniunea Națională a Mediatorilor din România – UNMR, Uniunea Națională a Mediatorilor din România – Filiala București, Asociația Mediatorilor din Domeniul Financiar Bancar – FINBAN și Asociația Institutului Internațional de Mediere – IMI
Telefon: 0722.587.667
Fax: 021.230.35.03
Email: deputat@alinagorghiu.ro
Adresa web: http://www.mediator.alinagorghiu.ro
sigla alina-gorghiu-mediator

Despre mediatorul Alina Gorghiu

Mi-am început activitatea cu mult timp în urmă… câteodata mă întreb cât de repede au putut să treacă anii. Chiar dacă profesia mea este de avocat, medierea este o altă pasiune și am promovat și susținut această profesie pentru că este singura care poate aduce o gură de oxigen în justiția din România, sufocată de numărul mare de dosare.

Prima interacțiune cu domeniul medierii am avut-o atunci când am urmat cursurile de formare, iar ulterior, odată cu numirea mea în Parlamentul României am început o serie de modificări legislative cu privire la mediere printre care Legea 370/2009, atunci când solicitam instanțelor să recomande medierea ca metodă alternativă de soluționare a litigiilor sau chiar Legea 115/2012 prin care am reușit introducerea obligativității ședinței de informare.

De-a lungul timpului, pe lângă intervenția legislativă, am susținut și promovat medierea în toată țara, organizând sute de conferințe și simpozioane la nivel național, iar la nivelul anului 2011, am reușit să fac cunoscut acest domeniu în peste 24 de județe din România. Dacă la început puteam sa mă mândresc pentru că făceam parte dintr-un grup de câteva sute de mediatori autorizați, în prezent pot spune ca fac parte dintr-o organizație unde suntem peste 6000 mediatori. Alături de o parte dintre aceștia am amintiri și relații speciale de amiciție pe care le-am dobândit sau le-am acumulat în urma deplasărilor efectuate prin țară cu scopul de a promova procedura medierii.

Provocarea a fost una destul de mare, întâlnind pe parcurs persoane și pro și contra acestei profesii, însă această experiență m-a motivat și mai mult, iar la nivelul anului 2011 am reușit, împreună cu colegii mei Bogdan Stănescu, Ion Dedu, Mihai Munteanu și Manuela Sîrbu, să lansăm volumul “Medierea – oxigen pentru afaceri”. Acum, în prezent, lucrăm la un nou volum, urmând a fi lansat în această vară, respectiv “Medierea – oxigen pentru o societate modernă”.

Nu mi-am închipuit că voi ajunge atât de departe atunci când am decis să urmez această cale, însă mă bucur că am reușit să scoatem din penumbră această profesie extrem de utilă nu numai din punct de vedere juridic, dar și din punct de vedere al comunicării, al înțelegerii și al păstrării relațiilor de afaceri și prietenie.

Citeste articolele mediatorului Alina Gorghiu

Materiale video

Recomanda mediatorul


Contacteaza mediatorul

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Introduceti numele mediatorului pe care doriti sa il contactati

Adaugati aici mesajul dumneavoastra

Doriti sa fiti contactat prin telefon?

Introduceti aici numarul de telefon (optional)

Pastreaza legatura cu Comunitatea MediereNet

Introdu mai jos adresa ta de e-mail pentru a fi printre primii care afla noutatile din Comunitatea MediereNet!