Noi toti facem istoria medierii

 

A venit si momentul in care sa vorbesc la trecut despre Conferinta: Medierea in contextul Noilor Coduri, care a avut loc la 1 martie la Cluj Napoca, in  sala de conferinte de la Cluj Arena.
Mediere-5Atat organizatorul, partenerii, cat si gazdele au avut grija si de cele mai mici detalii pentru ca toti invitatii speciali, invitatii si participantii la eveniment sa se poata bucura de el.
Conferinta a fost structurata pe doua parti. In prima parte invitatii speciali au fost: Horea Uioreanu- Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Mircea Remus Iuoras- subprefectul Judetului Cluj,  Alina Gorghiu-deputat, initiator al Legii 115/2012, Ioan Petran- Consilier Judetean, CJ Cluj, Ion Dedu, membru al Consiliului de Mediere, Bogdan Stanescu, consilier al domnului viceguvernator al Bancii Nationale, Ion Novacescu, jurnalist. Subiectele prezentate de invitatii speciali sunt prezentate pe larg in materialele si interviurile deja postate pe site.
In sala au fost peste 130 de persoane din care 110 mediatori, asa ca initiativa privind Institutia Mediatorului Public a Alinei Gorghiu a succitat interes.
Munca mea de moderator al conferintei a fost o adevarata placere, pentru ca am avut de-a face cu profesionisti, punctuali si bine pregatiti.
In a doua parte a evenimentului invitatii speciali au fost: Ciprian Paun- lector universitar, Daniel Pacurariu- avocat, Andrea Chis- Judecator la Curtea de Apel Cluj, Alexandru Virgil Voicu- profesor universitar, Ciprian Frandes- consilier juridic. Temele de interes pentru mediatori abordate de invitatii enumerati va stau la dispozitie pe MediereNet, partener media al evenimentului.
Dupa ce toti invitatii au luat cuvantul a avut loc o sesiune de intrebari adresate vorbitorilor de catre mediatorii prezenti, in care s-au lamurit aspecte procedurale ale activitatii de mediere coroborata cu NCPC.
Conferinta a fost transmisa live-text pe MediereNet, demers ce s-a bucurat de un mare succes.
Intreaga conferinta a fost un succes. Participantii au ramas pina la inchiderea lucrarilor, chiar daca acestea s-au lungit pina dincolo de ora anuntata in program.
Modificarile favorabile din domeniul medierii se bucura de un real succes atat in activitatea mediatorilor cat si in implicarea in viata medierii a problemelor din administratia publica.
Observand atentia acordata medierii, succesul de care se bucura aceasta activitate, manifestat atat prin participarea din ce in ce mai numeroasa a mediatorilor la evenimente cu si despre mediere, cat si  cresterea numarului de conferinte despre mediere, eforturile facute de mediatori pentru promovarea medierii si practicarea ei, implicarea tot mai mare a administratiilor publice, ale instantelor, ale oamenilor politici care sustin medierea, consideram ca a venit momentul ca medierea sa aiba evenimentul ei propriu.
MediereNet initiaza: „Gala excelentei in mediere”, evenimentul in care eforturile mediatorilor vor fi recunoscute si recompensate public.

Anca Lucia Stancu

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

  1. […] Vineri am fost la Cluj, am participat la o conferinta foarte productiva pe tema medierii. Si cand spun productiva ma refer la schimbul grozav de idei, impresii si feedback-ul consistent la schimbarile care intervin in “viata” medierii si a mediatorilor implicit. Multumesc organizatorilor si participantilor! Am apreciat ca oamenii au venit acolo preocupati de subiect si intalnirile de acest fel nu au cum sa nu fie interesante. Ati avut detalii live pe durata conferintei si aveti si acum pe pagina medierenet.ro […]

Adaugă părerea ta


 

Distribuie