Adina Eugenia Alexe trimisa in judecata de DNA pentru evaziune fiscala si fals in inscrisuri sub semnatura privata

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Ploiesti au trimis-o în judecata pe Adina Eugenia Alexe, fost asociat si administrator în cadrul SC Double A&Agro SRL Arad, SC Com Intermed SRL (ulterior Maracineni, jud. Buzau) si Avionconstruct SRL Maracineni, acuzata de evaziune fiscala si fals în înscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2005-2009, Adina Eugenia Alexe, în calitate de reprezentant legal sau conventional al celor trei societati comerciale, le-a utilizat, concomitent sau succesiv, într-un mod fraudulos, constând în înregistrarea de tranzactii fictive si neevidentierea în contabilitate a unor operatiuni economice real desfasurate.

Prin eludarea taxelor si impozitelor legal datorate, inculpata a cauzat un prejudiciu total de 3.929.177 lei (echivalentul a 1.106.533 euro calculat la momentul savârsirii faptelor) în dauna Ministerului Finantelor Publice – Directia Generala a Finantelor Publice Buzau, institutie care s-a si constituit parte civila în cauza cu suma respectiva„, se arata într-un comunicat al DNA transmis luni Agerpres.

Agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie