KFC si-a deschis primul restaurant drive through din Bucuresti

 

Lanţul de restaurante de tip fast-food KFC a deschis de la începutul anului şapte restaurante, dintre care trei drive thru, ajungând la un total de 46 de unităţi. În acest an compania a apăsat puternic pedala de acceleraţie şi a mizat pe expansiune într-o perioadă în care principalul competitor, lanţul McDonald’s, este în continuare în aşteptare.

Ultimele restaurante ale KFC au fost deschise miercuri în Bucureşti şi în Ploieşti. Astfel, compania a inaugurat o unitate în centrul comercial deschis la Ploieşti de divizia imobiliară a Carrefour şi NEPI. De asemenea, miercuri a fost deschis primul restaurant drive-thru din Capitală al lanţului, pe şoseaua Mihai Bravu numărul 319, în parcarea hipermarketului Kaufland.

KFC vine astfel la câţiva paşi de competitorii de la McDonald’s, care deţin în apropiere de staţia de metrou Dristor cel mai bun restaurant al lanţului, cu încasări anuale de peste cinci milioane de euro. Avantajul principal al unităţii de la Dristor este faptul că este deschis non-stop, traficul din timpul nopţii contribuind masiv la încasările acestuia.

În acest context, KFC a venit în coasta rivalilor tot cu o unitate drive-thru.

KFC mai deţine în România trei restaurante de acest tip în Sibiu, Arad şi Iaşi, ultimele două deschise în 2012. În unitatea din Bucureşti, ce măsoară 410 metri pătraţi, compania a investit 700.000 de euro, iar estimările sunt ca după primul an de funcţionare veniturile se fie de circa 1,2 milioane de euro

Şeful KFC, Mark Hilton spunea că stra­tegia de dezvoltare pentru anul 2012 prevede în principal deschiderea de restaurante de tip drive-thru. Totuşi, brita­nicul explica faptul că dacă apar oportunităţi şi pentru restaurante de tip stradal sau în mall, compania nu le va exclude. El afirma însă că peste jumătate din următoarele restaurante vor fi de tip drive-thru. KFC a mizat mai mult pe unităţi stradale şi în malluri, în timp ce McDonald’s a pariat şi pe drive-thru.

zf.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie