După o pauză de 3 ani, bugetarii îşi primesc luna aceasta salariile reîntregite

 

Datorită majorării de la 1 decembrie cu 7,4%, salariile bugetarilor revin la nivelul din 2010. Aceasta este a doua etapă de majorare a salariilor bugetarilor stabilită prin Ordonanta de Urgenta 19/2012 în vederea recuperării reducerilor salariale de 25 la sută din luna iunie 2010.

Bani bugetari

Prima etapa de majorare a fost in iunie, cand salariile bugetarilor au crescut cu 8% fata de nivelul din mai.

Diminuarea a fost recuperata partial in ianuarie 2011 cand, prin Legea nr. 285/2010 privind salarizarea in anul 2011 a personalului platit din fonduri publice, cuantumul brut al salariilor de baza a fost majorat cu 15%.

În rest, salariile bugetarilor raman inghetate in 2013. Angajarile la stat raman blocate, exceptie ar putea face educatia si sanatatea. Si, de asemenea, nici anul acesta bugetarii nu vor avea tichete de masa, cadou si de vacanta.

„Haideti sa lamurim un lucru. Noi ne-am obligat si ne-am tinut de cuvant sa reintregim salariile, si inclusiv majorarea de la 1 decembrie este acoperita, chiar si in lipsa bugetului. Alte mariri de salarii nu ne-am obligat si probabil ca vor fi facute numai punctual, acolo unde se economisesc resurse din alta parte”, preciza Victor Ponta în luna decembrie a anului trecut.

Astfel, reintregirea salariilor presupune adăugarea a 7,5% la leafa din ianuarie. Adica 143 de lei in plus pentru un functionar public si aproape 100 pentru un profesor sau un asistent medical.amosnews.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie