Conditiile FMI pentru un nou acord cu Romania: Romgaz, Electrica si Complexul Energetic Oltenia, listate la bursa din toamna

 

Mai multe companii de stat ar trebui privatizate, iar altele restructurate pentru ca întelegerea dintre România si FMI sa poata continua, declarat directorul Fondului Monetar International, Christine Lagarde.

fmiTermenii negocierii sunt tinuti la secret pâna în momentul în care reprezentantii FMI îsi vor da acceptul pentru noul acord.

Printre companiile care ar urma sa fie listate la bursa chiar din toamna se afla Romgaz, Electrica si Complexul Energetic Oltenia. În vara anului urmator ar urma  sa fie scos la vânzare si primul pachet minoritar de actiuni de la Hidroelectrica.

Pâna acum, mai multe companii de stat ar fi trebuit privatizate, dar Guvernul nu a gasit investitori sau nimeni nu si-a dorit sa le cumpere. Printre aceastea sunt Nuclearelectrica, Complexul Energetic Hunedoara, Termoelectrica si Oltchim.

Un alt subiect fierbinte al întelegerii cu FMI se refera la reducerea datoriilor statului fata de companii. În aprilie România avea de platit 750 de milioane de lei, iar la finalul lunii iunie datoriile erau de 500 de milioane de lei. Cu toate acestea tinta nu a fost atinsa deoarece datoriile ar fi trebuit reduse la 300 de milioane de lei.

Noul acord cu FMI ar urma sa fie unul de tip preventiv, din care România sa se împrumute doar în conditii exceptionale, de criza. A.M.P, antena3.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie