Nicusor Dragan, fost director adjunct al ANAF a fost trimis in judecata pentru fals in declaratii

 

Fostul directorul general adjunct al ANAF Nicusor Dragan si sotia acestuia au fost trimisi în judecata, de procurorii Parchetului general, pentru fals în declaratii, cei doi fiind acuzati ca au inserat informatii false în câte doua astfel de documente.

ciocanel„Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea în judecata a inculpatilor Dragan Nicusor si Dragan Roxana Alina sub aspectul savârsirii infractiunii de fals în declaratii (câte 2 acte materiale)”, se arata într-un comunicat remis MEDIAFAX, vineri, de Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Potrivit anchetatorilor, Nicusor Dragan, în calitate de director general adjunct în cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu ocazia depunerii declaratiilor de avere din 25.10.2010 si 15.06.2011.

Totodata, din probatoriul administrat în cauza a rezultat ca inculpata Dragan Roxana Alina, în calitate de expert în cadrul Ministerului Finantelor Publice, a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu ocazia depunerii declaratiilor de avere din data de 3.11.2010 si 19.04.2011, potrivit PICCJ.

Dosarul a fost înaintat Judecatoriei Sectorului 5.

În declaratia de avere din 15 iunie 2011, Nicusor Dragan mentiona patru terenuri – doua în Bucuresti, unul în Clinceni (Ilfov) si un altul în Brebu (Prahova) -, toate fiind însa pe numele sotiei.

Fostul director general adjunct din ANAF mai declara atunci ca are un apartament si o casa în Capitala, tot pe numele sotiei, si doua ceasuri în valoare totala de 11.500 de euro.

Nicusor Dragan mentiona atunci si ca a vândut, în ultimele 12 luni, un autoturism si un apartament din Bucuresti.

La capitolul depozite bancare, el a indicat patru conturi bancare, în care avea, în total, 21.000 de euro si 1,1 milioane lei.

În octombrie 2011, Agentia Nationala de Integritate (ANI) îl acuza pe Nicusor Dragan pe atunci director general Adjunct în cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala – Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, de spalare de bani, institutia sesizând în acest sens Parchetul Capitalei.

„În urma evaluarilor demarate la data de 20 iulie 2011, s-au constatat urmatoarele: indicii referitoare la posibila savârsire de catre Dragan Nicusor, Director General Adjunct în cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala – Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, a infractiunii de spalare a banilor, prevazuta si pedepsita de art. 23 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, cu modificarile si completarile ulterioare, ca urmare a efectuarii mai multor tranzactii imobiliare cu terenuri, în valoare totala de aprox. 542.300 de euro (în perioada februarie – iunie 2010) – unul dintre ele înstrainat chiar la o valoare de 34 de ori mai mare decât pretul real al pietei -, si, prin aceeasi metoda de supraevaluare a bunurilor, a unor tranzactii suspecte cu autoturisme (în perioada 2006 – 2008, respectiv, 2010 – 2011)”, a precizat ANI.

Dragan a fost numit în functia publica de conducere la 14 mai 2007.

Nicusor Dragan este vizat, alaturi de alte persoane, si într-un dosar de evaziune fiscala deschis în 2012. Roxana Alexe, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie