Alexandru Mazare, acuzat de complicitate la luare de mita si fals in declaratii

 

Senatorul PSD Alexandru Mazare a declarat joi ca procurorii DNA l-au anuntat ca a fost pus sub acuzare pentru savârsirea infractiunilor de complicitate la luare de mita si fals în declaratii, în dosarul în care fratele sau, primarul Radu Mazare, este cercetat pentru luare de mita.

Alexandru Mazare„Mi s-au adus acuzatiile, complicitate la mita si fals în declaratii. Voi da toate lamuririle si toate explicatiile în fata unui judecator si acolo voi demonstra ca sunt nevinovat. Întelegeti cu totii ca este un an electoral, face parte din jocul electoral din pacate. Refuz sa mai joc rolul în aceasta telenovela numita telejustitie”, a declarat Alexandru Mazare la iesirea din sediul DNA.

Senatorul a adaugat ca nu are nicio interdictie în acest dosar si este convins ca fratele sau va fi lasat în libertate de catre judecatorii de la Înalta Curte de Casatie si Justitie.

Senatorul PSD Alexandru Mazare s-a prezentat joi la DNA, pentru a fi audiat în dosarul de coruptie al fratelui sau, primarul Radu Mazare.

În referatul întocmit de DNA se arata ca o parte din banii primiti de Radu Mazare ca mita de la omul de afaceri Avraham Morgenstern ar fi ajuns într-un cont al lui Alexandru Mazare deschis în Israel.

„Traseul mitei a fost urmatorul: Societatea offshore Larton Consultants Ltd (unic asociat al SC Shapir Structures SRL) transfera în contul societatii Melici Management Inc. (beneficiar real Schwartzenberg Emilian) suma de 109.835 euro la data de 28.07.2011 si suma de 173.012 euro la data de 24.08.2011; Societatea Melici Management Inc. transfera în contul personal al primarului Mazare Radu Stefan deschis la Israel Discount Bank, Sucursala 156, Netanza, Israel, suma de 95.000 euro la data de 13.09.2011 si în contul personal al lui Mazare Alexandru deschis la aceeasi banca — Israel Discount Bank, Sucursala 156, Netanza, Israel, suma de 40.000 euro în aceeasi data; tot în contul personal al lui Mazare Alexandru deschis la Israel Discount Bank, Sucursala 156, Netanza, Israel, Melici Management Inc. a transferat suma de 40.000 euro în data de 06.12.2011. Operatiunile prin care fratii Mazare au primit sumele de bani sus-mentionate au avut ca justificare ‘fees’ — onorariu”, sustine DNA.

Radu Mazare si omul de afaceri Avraham Morgenstern sunt cercetati de DNA pentru fapte de coruptie.

„La începutul anului 2011, inculpatul Mazare, în calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat Programul de construire locuinte modulare grupate în Campusul Social ‘Henri Coanda’, aprobat prin hotarâre a Consiliului Local al Municipiului Constanta. Pe fondul demararii acestui proiect, inculpatul Morgenstern a dorit sa îsi asigure câstigarea licitatiei, ce urma a fi organizata. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanta suma totala de 175.000 de euro, pentru ca acesta sa-i faciliteze câstigarea licitatiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro)”, sustinea DNA într-un comunicat.

DNA preciza ca banii, primiti în mai multe transe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi apartinând unor societati off shore, conturi deschise la banci din strainatate, în jurisdictii cunoscute pentru conditiile restrictive privind cooperarea judiciara internationala în materie penala.

„În schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazare a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atributiilor sale de serviciu (ex. initierea unor hotarâri de consiliu local, prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achizitie sau prin care a fost favorizata societatea comerciala reprezentata de inculpatul Morgenstern). Unele dintre cele mai importante demersuri efectuate de inculpatul Mazare, în favoarea firmei respective, au fost cele prin care, la solicitarea inculpatului Morgenstern, a fost aprobata cresterea valorii contractului de achizitie cu suma de 3.722.910 lei fara TVA — circa 900.000 de euro, în urma unei hotarâri a consiliului local, initiata de primarul Radu Mazare”, sustin procurorii.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie