ANRE: Consumatorii industriali vor utiliza in luna aprilie 6,5% gaze naturale de import, fata de estimarea initiala de 4%

 

Consumatorii industriali vor utiliza, în aprilie, gaze naturale de import în proportie de 6,5%, fata de doar 4%, cât se estima initial, potrivit unor documente ale Autoritatii Nationale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

gazoduct iasi-ungheniLa începutul acestei luni, ANRE a publicat structura amestecului de gaze naturale avizata pentru luna aprilie, care includea o pondere de 4% a gazelor de import pentru consumatorii industriali. Aceasta pondere este una dintre cele mai mici din istoria ANRE.

Spre exemplu, în aprilie 2013, piata a consumat 15% gaze naturale de productie interna, iar, în aceeasi luna din 2012, ponderea importurilor a fost de 21,5%, potrivit rapoartelor lunare postate pe site-ul ANRE.

La finele acestei saptamâni, ANRE a publicat din nou structura amestecului de gaze pentru aprilie, iar ponderea importurilor avizata de Autoritate a fost recalculata la 6,5%.

Restul consumului, adica 93,5%, provine din productia interna de gaze.

Pentru populatie si pentru termocentralele care livreaza energie termica utilizatorilor casnici, ponderea importurilor a ramas aceeasi din estimarile de la începutul lunii, respectiv 2%. Gazele autohtone vor avea o pondere de 98%.

ANRE mai estimeaza o cerere totala de gaze la nivel national de 10,1 milioane de MWh la nivelul lunii aprilie, fata de 8,7 milioane de MWh, cât arata prognoza de la începutul lunii.

Noua estimare este mai mare chiar si decât consumul din luna aprilie a anului trecut, când România a utilizat 9,3 milioane de MWh.(AS — autor: Florentina Cioaca, editor: Ady Ivascu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie