BNR se va retrage din actionariatul Transfond

 

Potrivit unui document publicat in Monitorul Oficial, Banca Nationala a Romaniei (BNR) se va retrage din actionariatul Transfond (operatorul sistemului national de plati electronice), informeaza zf.ro.

bnrReprezentantii BNR au argumentat ca Banca Nationala a decis reluarea administrarii directe a sistemelor de procesare a platilor mari ReGIS, respectiv de procesare a tranzactiilor cu titluri de stat Safir, si pe cale de consecinta iesirea din societatea comerciala Transfond.

”BNR apreciaza ca in contextul institutional si economic de pana acum, Transfond a asigurat un nivel cores­punzator al calitatii ser­viciilor prestate, nereusind insa sa puna in totalitate in aplicare intentia BNR de a alinia costurile suportate de consumatorul final la nivelul celor din alte tari europene”, au spus reprezentantii BNR la solicitarea ZF.

BNR detinea o pondere de 33,33% din capitalul Transfond, restul revenind unui numar de 22 de banci comerciale.

Transfond a fost infiintat in iulie 2000 ca urmare a angajamentelor Romaniei privind modernizarea infrastructurii financiar-bancare asumate fata de Uniunea Europeana.

La momentul infiintarii, Transfond avea ca actionari BNR si 28 de banci comerciale. In perioada ia­nuarie 2003-aprilie 2005 a fost implementat Sistemul Electronic de Plati (SEP).

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie